Про запобігання поширенню на території України коронавірусу

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
(МОЗ України)
Керівникам структурних підрозділів
з питань охорони здоров’я обласних,
Київської міської державних адміністрацій
Обласні, Еиївський міський центр
(бюро) медико-соціальної експертизи

Департамент реалізації політик Міністерства охорони здоров’я України на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COV1D-19» з метою забезпечення запровадження на території України протиепідемічних та карантинних заходів, рекомендує обмежити проведенні засідань медико-соціальними експертними комісіями на визначений законодавством термін.

В своїй роботі більш ширше використовувати норму постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1317 про встановлення групи інвалідності заочно.

В особливих випадках, з метою забезпечення соціального захисту осіб з інвалідністю, проведення медико-соціальної експертизи вирішувати індивідуально із забезпеченням санітарно-гігієнічних, санітарно- протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

На період проведення протиепідемічних та карантинних заходів припинити і особистий прийом громадян, проведення очних консультацій, огляд хворих по оскарженню і контролю, а також направлення хворих для експертного обстеження та проведення реабілітаційних заходів до ДУ Український державний НДІ МСГП МОЗ України та НДІ реабілітації осіб з інвалідністю ВНМУ ім. М. І. Пирогова.

Проводити роз’яснювальну роботу в закладах охорони здоров’я щодо проведення медико-соціальної експертизи і зарахування строку інвалідності після закінчення терміну протиепідемічних та карантинних заходів.

Крім того, інформуємо, що на сьогодні, опрацьовується питання щодо внесення змін до законодавства України про забезпечення соціальних виплат дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю на період проведення на території України протиепідемічних та карантинних заходів з подальшим їх перерахунком.

Особи з інвалідністю і діти з інвалідністю потребують більшої уваги під час проведення протиепідемічних та карантинних заходів. Тому, вважаймо за доцільне спільно з представниками управлінь соціального захисту населення опікуватись проблемними питаннями соціального, медичного і матеріального забезпечення зазначеної категорії осіб.

Директор Департаменту                                  А.Гаврилюк

Опубліковано у Головна, Інформація. Додати до закладок постійне посилання.