Витяг із закону України

ВИТЯГ
ІЗ ЗАКОНУ УКРАЇНИ
«Про внесення змін до деяких законодавчих актів,
спрямованих на забезпечення додаткових
соціальних та економічних гарантій у зв’язку
з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)»
від 30.03.2020р.

Розділ XV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (N 25O5-VIІІ від 12.07.2018, ВВР, 2018, N 38, ст. 280) доповнити новим пунктом 146 такого змісту:

«146. У випадку пропуску, в період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COV1D-19). передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, строку повторного огляду медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю виплата пенсії по інвалідності не зупиняється до закінчення терміну дії зазначених заходів з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої пенсії на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю.»

  1. Статтю 18. “Прикінцеві положення” Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та ді ї ям і інвалідністю” (N 2249-VIII від 19.12.2017, ВВР, 2018, N 6 – 7, ст. 43) доповнити новими пунктами такого змісту:

«21. У випадку пропуску, в період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COV1D-19). передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, строку переогляду особою з інвалідністю з дитинства або дитиною з інвалідністю виплата державної соціальної допомоги не зупиняється до закінчення терміну дії зазначених заходів з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю з дитинства або дитини з інвалідністю.

  1. Статтю 18. “Прикінцеві положення” Закону України “Про держави} соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам і інвалідністю” (N 2745-VIII від 06.06.2019, ВВР. 2019. N 30. ст 119) доповнити новим пунктом 31 такого змісту:

«31. Установити, що визначені частиною першою статті 5 цього Закон} строки звернення за допомогою продовжуються на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COV1D-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, та один місяць після дати його завершення»

У випадку пропуску, в період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, строку переогляду особою з інвалідністю виплата державної соціальної допомоги не зупиняється до закінчення терміну дії зазначених заходів з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю».

Голова Верховної Ради України                               Д.РАЗУМКОВ

Опубліковано у Головна, Інформація. Додати до закладок постійне посилання.