Ветеранам АТО / ООС

Колектив Дніпропетровсьного обласного клінічного центру МСЕ щиро вітає наших воїнів та співвітчизників зі святом Захисників України!

Шановні воїни та ветерани АТО!

Ми дуже вдячні вам та пишаємося вами! Ми всі дуже чекаємо того часу, коли закінчиться війна, та кожен наш захисник повернеться додому до рідних та друзів, стане жити мирним життям.

Зробимо все можливе, щоб підтримати вас, полегшити та прискорити період нелегкої адаптації після повернення. Ми підготували матеріали для самостійного відновлення та реабілітації ветеранів. Відомим американським психологом Френком Пьюселіком в рамках Puselik foundation за проектом Soldier Recovery (Відновлення солдатів) – створено дієву, підтверджену на практиці,  “Програму самоуправління посттравматичним стресовим розладом для військового”,  яку можна скачати в електронному вигляді тут

Центр допомоги учасникам АТО та їх сім’ям ДніпроОДА контакти тут

Допомога членам сімей загиблих учасників АТО ДніпроОДА

 

ДО УВАГИ ВЕТЕРАНІВ АТО/ООС, ЛІКАРІВ ВЛК ТА ЛКК!

В Дніпропетровському обласному центрі медико-соціальної експертизи запроваджено консультативний день для учасників АТО/ООС та лікарів комісій, що супроводжують оформлення на МСЕК.

Кожного першого понеділка щомісячно з 11-00 до 14-00 в усіх міжрайонних спеціалізованих МСЕК та обласних МСЕК головами комісій проводяться консультації щодо оформлення документів на МСЕК. На консультації без попереднього запису та черги можуть звертатися безпосередньо учасники АТО/ООС та лікарілікувально-профілактичних закладів.

Шановні ветерани та колеги! Адреси та телефони ближчих до вашого місця проживання МСЕК можна знайти на нашому сайті у розділі “Контакти”

Крім цього в Дніпропетровському обласному центрі медико-соціальної експертизи по буднях з 8-30 до 15-00 (м.Дніпро, пл. Соборна, 14, каб.9) працює психологічна служба, до фахівців якої ви можете звернутися по допомогу (це стосується як воїнів, ветеранів, так і членів іх сімей) – попередній запис обов’язковий                          (звертатися за електронною поштою kzocmsednepr@gmail.com, або за телефоном (056) 370-29-42 – залиште, будь ласка,  свої контактні дані і з Вами зв’яжуться для призначення  часу консультації)

Ветерани/ки з Дніпра та області!

Для вас проект з професійної підготовки та перекваліфікації. Якщо ви хочете змінити свою професію або підвищити кваліфікацію, ви маєте шанс отримати грант до 400 євро, який покриє витрати на професійні курси. Заповнюйте анкету і дочекайтеся дзвінка від наших менеджерок, які підтвердять вашу участь у проекті: https://bit.ly/2CLfMZF

Дводенні тренінги у Дніпрі відбудуться на початку серпня, про місце і час вам повідомлять при запрошенні. Ветеранам і ветеранкам із області компенсуються витрати – проїзд, проживання та харчування у Дніпрі. 

Проект впроваджується Агентством ООН з питань міграції (МОМ) IOM Ukraine за фінансування Європейського Союзу.

В Україні функціонує мережа госпіталів ветеранів війни, де демобілізовані учасники АТО/ООС можуть пройти комплексну реабілітацію – медичну, фізичну та психологічну

Для того, щоб пройти реабілітацію в одному з госпіталів, необхідно:
➡️ Обрати госпіталь згідно з місцем проживання та профілем захворювання
➡️ Підготувати та надіслати пакет документів у департамент охорони здоров’я у вашій області (міста) або керівнику медичного закладу за місцем спостереження.

Документи має бути 3:
1. Заява
На ім’я директора департаменту охорони здоров’я обласної адміністрації / або на ім’я керівника медичного закладу за місцем спостереження (запитайте свого лікаря, і він зорієнтує, як написати таку заяву)
Якщо вам потрібно пройти реабілітацію в одному з закладів МОЗ України, заяву в довільній формі також можна надіслати в МОЗ України на ім’я в.о. міністра охорони здоров’я.

2. Разом із заявою надішліть результати аналізів і виписку з історії хвороби. Це потрібно для того, щоб знати в яке відділення (травматології, неврології тощо) потрібно вас направити.

3. Також додайте копію документу, що підтверджує статус учасника ООС/АТО.

➡️ Після цього вам має прийти відповідь з направленням на реабілітацію або, за потреби, запрошення пройти лікарсько-відбіркову комісію. Зазвичай відповідь приходить протягом 30 днів. У направленні на реабілітацію буде вказана дата початку курсу та його тривалість.
➡️ Наступний крок — реабілітація.

Зверніть увагу, що варто взяти з собою результати аналізів і виписку з історії хвороби в лікувальний заклад.

Тут можна знайти адреси, контакти та профілі лікування всіх госпіталів — натисніть  тут

УВАГА!

Створено мапу українських ветеранських бізнес-компаній 

див.  тут

 

Корисні статті, що підтримають вас та ваших близьких, наведуть приклади та розкажуть історії ветеранів, ви можете знайти в розділі “Статті” нашого сайту.

Зважаючи на те, що найдоступнішими та такими, що дають можливість для самостійної роботи, матеріалами щодо адаптації та реабілітації воїнів є виступи Френка Пьоюселіка, ми зробили добірку відео його семунарів (див нижче), яка буде постійно поповнюватись.

Запис семінару Френка Пьюселіка по роботі з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР), що відбувся 10 січня 2015 в Одесі, за підтримки Pucelik Consulting Group та HUB.Odessa -дивитись тут

Запис семінару Френка Пьюселіка “Робота з ПТСР“, Харків, 28.03.15 – дивитись частина 1 тут

частина 2 тут

Тренінг Френка Пьюселіка для ветеранів АТО, День 1, ч. 1. 12.XII.2016 Kiev, Ukraine,  див. тут

Френк Пьюселік, інтерв’ю 5 канал, квітень 2019:  Про боротьбу з посттравматичним синдромом див. тут